Warning: include(../header.php): failed to open stream: No such file or directory in D:\Hosting\Ommolketab.ir\public_html\lin-learning\2.5.php on line 4

Warning: include(): Failed opening '../header.php' for inclusion (include_path='.;C:\php\pear') in D:\Hosting\Ommolketab.ir\public_html\lin-learning\2.5.php on line 4
ام الكتاب | آموزش قرآن كريم

آموزش قرآن کریم

روش تدريس صداهاي كشيده براي خرد سالان
هدف: در اين جا نيز هدف از تدريس صداهاي كشيده همان هدفي است كه از تدريس حروف مدي براي بزرگسالان داشتيم و انتظاراتي كه در پايان تدريس از دانش آموزان داريم همان انتظارات سابق مي باشد، منتهي در اين جا لازم نيست حروفي مدي را تعريف و يا علت نام گذاري آن ها را بيان كنيم زيرا هدف آشنايي با شكل، اسم و صداي حرف مدي است، و با توجه به مبتدي بودن دانش آموزان، لازم نيست تفاوت لحن الف مدي در بيست و هشت حرف را بيان كنيم، بلكه از صداي -آ- فارسي كمك مي گيريم و مي گوييم در قرآن هم چنين صدايي وجود دارد كه به اين شكل ا علامت گذاري مي شود و به آن صداي كشيدة فتحه مي گويند.

مراحل تدريس صداي كشيده فتحه
1. از صداي آ اول و دوم زبان فارسي كمك مي گيريم.
2. يادآوري مي كنيم كه چنين صدايي در قرآن وجود دارد و به آن صداي كشيده فتحه مي گويند.
3. شكل عربي آن را معرفي مي كنيم.
4. روي حروف تمرين مي كنيم.
5. رول كلمات تمرين مي كنيم.

روش تدريس صداي كشيده فتحه
پس از تمرين روي درس گذشته و نيز پس از آن كه مطمئن شديم دانش آموزان درس گذشته را ياد گرفته اند، درس جديد را با همان روش صداهاي كوتاه براي خردسالان شروع مي كنيم.
مي گوييم: يكي ديگر از صداهايي كه در كلاس اول ابتدايي با آن آشنا شديم، صداي آ و ا ميباشد كه به اولي آ اول و به دومي آ دوم مي گويند، مانند: آب، اَنار.
در قرآن هم صدايي شبيه صداي -آ- وجود دارد كه به شكل آ دوم ا نوشته مي شود و در كنار آن يك الف كوچك قرار داده اند ا و به آن صداي كشيدة فتحه مي گويند.
سپس روي حروف و كلمات تمرين مي كنيم، اگر وقت كافي در اختيار داشتيم، دانش آموزان را با شكل دوم صداي كشيده فتحه -ــَ- نيز آشنا مي كنيم.
مي گوييم: همانطوري كه در فارسي صداي -آ- دو شكل داشت، در عربي هم صداي كشيدة فتحه دو شكل دارد، با شكل اول آن آشنا شديم حال مي خواهيم با شكل دوم آن نيز آشنا شويم.
شكل دوم آن به اين شكل ـَ مي باشد، تلفظ آن هيچ تفاوتي با شكل قبلي ندارد. براي اين كه با اين شكل نيز آشنا شويد، روي حروف و كلمات تمرين مي كنيم.
پس از اين كه مطمئن شديم دانش آموزان درس را ياد گرفته اند، تكليف منزل را مشخص مي كنيم.

مراحل تدريس صداي كشيدة كسره
1 ـ از صداي -اي- اول و دوم زبان فارسي كمك مي گيريم.
2 ـ ياد آوري مي كنيم كه چنين صدايي در قرآن وجود دارد و به آن - صداي كشيدة كسره- مي گويند.
3 ـ شكل عربي آن را معرفي مي كنيم.
4 ـ روي حروف تمرين مي كنيم.
5 ـ روي كلمات تمرين مي كنيم.

روش تدريس صداي كشيده كسره
پس از تمرين از درس گذشته و پس از آن كه مطمئن شديم دانش آموزان درس را ياد گرفته اند مانند روش قبل شروع مي كنيم.
مي گوييم: يكي ديگر از صداهايي كه در كلاس اول ابتدايي با آن آشنا شديم صداي -ايـ، يـ، ي- مي باشد كه به اولي -اي- اول و به دومي -اي- غير آخر و به سومي -اي- آخر مي گوييم. مانند ايران، سيب، سيني.
در قرآن هم چنين صدايي به همين شكل وجود دارد، تنها اندكي تفاوت دارد و آن اين كه يك الف كوچكي قبل از آن قرار مي دهند به اين شكل اي، براي اين كه خوب آن رابه خاطر بسپاريد، روي حروف و كلمات تمرين مي كنيم.
پس از تمرين در كلاس، و مطمئن شدن از يادگيري دانش آموزان، تكليف منزل را مشخص مي كنيم.

مراحل تدريس صداي كشيده ضمه
1. از صداي او اول و دوم زبان فارسي كمك مي گيريم.
2. ياد آوري مي كنيم كه چنين صدايي در قرآن وجود دارد و به آن صداي كشيده ضمه مي گويند.
3. شكل غربي آن را معرفي مي كنيم.
4. روي حروف تمرين مي كنيم.
5. روي كلمات تمرين مي كنيم.

روش تدريس صداي كشيده ضمه
پس از تمرين از درس گذشته و پس از آن كه مطمئن شديم دانش آموزان درس را ياد گرفتند، درس جديد را مانند روش قبل شروع مي كنيم.
مي گوييم: يكي ديگر از صداها، صداي او، و مي باشد كه به اولي او اول و به دومي او دوم مي گوييم. مانند او، خروس.
در قرآن هم چنين صدايي به همين شكل است، تنها مختصر تفاوتي دارد و آن اين است كه يك واو كوچكي روي حرف قبل از آن قرار مي دهند به اين شكل او، براي اين كه خوب آن را به خاطر بسپاريد روي حروف و كلمات تمرين مي كنيم.
پس از تمرين در كلاس و پس از آن كه مطئمن شديم دانش آموزان درس را ياد گرفته اند، تكليف منزل را مشخص مي كنيم.

Warning: include(../footer.php): failed to open stream: No such file or directory in D:\Hosting\Ommolketab.ir\public_html\lin-learning\2.5.php on line 106

Warning: include(): Failed opening '../footer.php' for inclusion (include_path='.;C:\php\pear') in D:\Hosting\Ommolketab.ir\public_html\lin-learning\2.5.php on line 106